2022 SATÜRN RETROSU

4 Haziran 2022 tarihinde dondurucu soğukluğuyla, karma ve disiplin gezegeni halkalı Satürn; yönettiği Kova burcunda 140 günlük retro hareketine başlıyor. Geri hareket  25°15’ Kova burcunda başlıyor ve 23 Ekim'de yine Kova burcunda 18°35’ sonlanıyor.

Retro dönemleri Evren'in bizlere son çağrısıdır; hangi gezegende yaşadığımız retro bizlere son uyarının ne konuda olacağıyla ilgili hatırlatma yapar. Satürn; otorite, yapılanma, düzen, disiplin, karma, kurallar, meslek, eğitim kavramlarıyla bağlantılıdır. Genel anlamda retro ile Satürn'ün çeşitli disiplinlerle ilgili düzenlemeler yapacağını anlarız. Satürn'ün kendi yönettiği burçta, Kova'da oluşu onu daha da güçlü konuma getiriyor; dolayısıyla her burç için bu retrodan etki almamak kaçınılmaz hale geliyor. Satürn kişiye kalıcı ödüller verir. Yıllardır birçok konuda emek verenler yaklaşık 5 aylık süreçte karşılık alacaklar. 

Satürn Retrosu döneminde her burç belirli alanlarda düzenleme yapacak, kurallar koyacak. Satürn ölümü anlatır, retroyla beraber diriliş yaşayanlar olacak. Özellikle sabit burçlar; Kova, Aslan, Boğa, Akrep için diriliş kaçınılmaz olacak. Tüm burçlar için Satürn Retrosu etkilerini belirttim.

Lütfen yükselen burcunuzu okuyun.


KOÇ

11. evinde retro yapacak Satürn arkadaşların ve sosyal çevrenle ilgili yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Arkadaşlarınla sınanabilirsin. Gelecekle ilgili uzun zamandır planladıklarını bu süreçte somutlaştırabilir ve kalıcı hale getirebilirsin. Bir dernek, topluluk veya kuruluşa uzun yıllardır emek veriyor isen bir ünvan, terfi alabilirsin.


BOĞA

10. ev evinde retro yapacak Satürn kariyer konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. İş konularında 5 aylık süreçte sağlam bir temel ediniyorsun. İş yerinde otoriter figürlerle mücadele vermen gerekebilir. Uzun zamandır beklediğin terfi bu süreçte gerçekleşebilir. Anne ile ilgili konularda sınanabilirsin. Çevren tarafından daha disiplinli tavrın fark edilebilir.


İKİZLER

9. evinde retro yapacak Satürn yurtdışı, ticaret, akademi, felsefe, inançlar ve yabancılarla ilgili konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. 5 aylık süreçte yurtdışına yerleşenler olabilir. Hayata bakış açını, inançlarını sorgulayabilirsin. Ticaret konusunda elinde olmayan; devletle alakalı düzenlemelerden kaynaklı problemler söz konusu olabilir. Yüksek öğrenimde unvan ve terfiler yaşayanlar olabilir.


YENGEÇ

8. evinde retro yapacak Satürn ortaklı para konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. 5 aylık süreçte eğer borçların var ise kapatabileceğin fırsatları iyi değerlendirmelisin. Ortaklı iş yapıyor isen bu dönemde finans konusunda farklı düzenlemelere gidilebilir. Satürn geçmişten gelen korkularınla yüzleşmeni isteyebilir. 


ASLAN

7. evinde retro yapacak Satürn ikili ilişkiler, ortaklıklar, yakın arkadaşlar ve evlilik konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Romantik ilişkilerde senin için yeni bir dönem başlıyor. Son 2 yıldır ikili ilişkilerde yaşadığın sınanmalar sona eriyor. 5 aylık süreçte yalnız bir Aslan isen kalıcı bir ilişkiye başlayabilirsin veya mevcut bir ilişkin var ise evlilik kararı alabilirsin. Yıllardır sorunlu bir ilişki yaşayan bir Aslan isen ilişkini tamamen sonlandırıp yoluna bakacak gücü kolaylıkla bulabilirsin. Otoriter figürlerin sana karşı zorlayıcı tavırlarıyla veya yakın arkadaşlarınla sınanabilirsin.


BAŞAK

6. evinde retro yapacak Satürn sağlık ve iş konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. İş ortamında somut olarak yeni düzenlemeler yapacaksın; çalıştığın ortam değişebilir. Otoriter figürler iş ortamında senin için zorlayıcı olabilir. Son 2 yıldır sağlık konusunda uğraş veren bir Başak isen 5 aylık süreçte şifalanma gerçekleşebilir. Günlük rutinlerini yapılandırmak isteyebilirsin. 


TERAZİ

5. evinde retro yapacak Satürn aşk ve çocuk konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Ebeveyn isen çocuklarınla ilgili sorumluluk almak kaçınılmaz olacak. Aşk konularında 2 yıldır yüzü gülmeyen Teraziler 5 aylık süreçte aşkla ilgili emeklerinin ödüllerini alabilirler. 2 yıldır çok ve aralıksız çalışan Teraziler uzunca bir tatile çıkabilir, seyahat edebilirler.


AKREP

4. evinde retro yapacak Satürn aile, yuva konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. 5 aylık süre içerisinde birçok Akrep taşınmalar yaşayacak. Ev ortamın tamamen yenileniyor. Yeni bir taşınmaz mülk edinebilirsin. Aile ilgili konularda sorumluluk alman gerekebilir. Aile içi yeni kurallar koymak veya kurallara uymak zorunda kalabilirsin. Özellikle baba ile ilgili konularda sınanabilirsin.


YAY

3. evinde retro yapacak Satürn eğitim, yakın çevre, kardeşler, seyahat konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Kardeşlerinle ilgili sorumluluklar alman gerekebilir. Yakın çevrenle sınanabilirsin. Eğitimlerini 5 aylık süreçte tamamlayabilirsin. Zihnin; isteklerini somutlaştırmada sana yardımcı oluyor olacak. Daha kolay bir şekilde karar alabilirsin.


OĞLAK

2. evinde retro yapacak Satürn para ve yetenekler konularında yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Düzenli para akışını sağlayacak fırsatlar elde edebilirsin. Yeteneklerini 5 aylık süreçte paraya dönüştürebilir; keşfetmediğin yeteneklerini de açığa çıkarabilirsin. Para ve finans konularında somut değişiklikler senin için kaçınılmaz olacak. Para ve bereket atölyelerine katılabilirsin. Uzun süredir beklediğin ödemeler gerçekleşebilir.


KOVA

1. ev evinde retro yapacak Satürn kendinle ilgili her konuda yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. Hayatınla ilgili yapılandırmak istediğin tüm konuları 5 aylık süreçte gözden geçirmeli ve somut hale getirmelisin. Son 2 yıldır pek çok sorumluluğu üstlendin; emeklerinin ödüllerini alacağından şüphen olmasın. Sorumluluk almada zorlandığını hissedebilirsin veya destek arayabilirsin. Bu dönemde önceliğin sen olmalısın. Döngün tamamlanmak üzere; hediyelerini bekle.


BALIK

12. evinde retro yapacak Satürn evrensel konularda yeni düzenlemeler yapacağının çağrısını yapıyor. 5 aylık süreçte karmik ödüllerinin tümünü alacaksın. Herkes ektiğini biçecek. Sürpriz durumlar seni korkutmasın. Son 2 yıldır birçok kişi tarafından zarara uğramış Balıklar için intikam zamanı; küllerinden yeniden doğacaklar. Evrenle bir olmak daha da önem kazanacak. Meditatif aktiviteleri bu dönemde rutinleştirebilirsin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar