Tarot kartlarının burçları

Astroloji ve Tarot yüzyıllar boyunca iç içe olmuştur. Astroloji bilgileri sayesinde Tarot okumalarımızı kolaylaştırabiliriz. En basit yöntem iki kartın arasına burcunuza karşılık gelen kartı koyarak karşılaştırma yapın. 

Bir tarot destesi 78 karttan oluşur. Deste majör arkana(büyük sırlar) ve minör arkana(küçük sırlar) kartları olmak üzere ikiye ayrılır. Major arkana kartları temel kartlardır, hayattaki temel hareketliliği gösterir(yeni başlangıçlar, sınavda başarılı olmak, aşık olmak vb.). Minör arkana kartları ise Major kartları destekleyen yapıtaşları içerir.  Daha çok günlük hayatı anlatır. Major kartlar bize sonucu gösterirken; minör kartlar sonuca giden yolda deneyimlerimiz hakkında bilgi verir.

Minör Arkana kartları 56 tanedir. 14'lü gruplar halinde 4'e ayrılırlar. Bu gruplar 4 elementi(ateş, toprak, hava, su) sembolize eder. Major Arkana kartları 22 tanedir. Bunlardan 12 tanesi 12 burca,  9 tanesi 2 ışık(Güneş, Ay) ve 8 gezegene(Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün, Uranüs, Pluton) karşılık gelmektedir. Kartların görsellerini dikkatli incelerseniz burçların sembollerini göreceksiniz. Kartları yorumlarken burçların genel özelliklerini dikkate aldığımızda kartların burçlarla nasıl özdeşleştiğini görürüz. 

İşte Tarot kartlarının burçlara karşılık gelen kartlarının anlamları:

IV İmparator: Koç
Lider bir burç olan Koç, tarot kartlarının lideri İmparator ile özdeşir. İmparator kartı Koç burcunun cesur, atak ve kararlı kişiliğini sembolize eder. Koç burcu başı temsil eder ve bir imparator başıyla yönetir. Görselindeki boynuz Koç'un boynuz sembolüne işaret eder. 

V Aziz: Boğa
Maddi ve manevi değerlerle özdeşen Boğa burcu kutsal değer ve inançları içeren Aziz kartı ile mükemmel uyum sağlar. Aziz kartı gelenekçiliği, tek eşliliği gösterirken; Boğa burcu sabittir, sadık ve kurallara uyandır. Bu yüzden birbirleriyle tam uyum sağlarlar. Bir Aziz ritüelin yerine getirilmesi için uzunca süre çalışabilir tıpkı bir Boğa burcunun konforu için istikrarla çalışacağı gibi. Görsele dikkatli baktığınızda boğanın boynuzlarını göreceksiniz.

VI  Aşıklar: İkizler
Aşıklar kartı eş ruhludur, çok yönlü, meraklı ve zekidir; tıpkı bir İkizler burcu gibi. Karta bakıldığınde bir aşk kartı olarak düşünülse de kardeşlerle de ilişkilidir. Astrolojide 3. ev kardeşler evidir ve bu evin sahibi İkizler burcudur. Aşıklar kartı da kardeşlerle doğrudan ilişkilidir. Görsele baktığınızda tıpkı İkizler burcunun sembolünde olduğu gibi çift insan göreceksiniz.

VII  Savaş Arabası: Yengeç
Savaş arabacısı evini her daim yanında taşır, tıpkı ailesine düşkün, koruyucu Yengeç burcu gibi. Bir yengeç hayvanı da evini sırtında taşır, yengecin adı da buradan gelir. Bir Yengeç burcu her daim korunmak ister, koruyup kollar, Savaş Arabası kartında da kişi arabada güvendedir. Görseline baktığınızda iki aslanla beraber oturan adamın ne kadar güvende olduğunu ve arkadaki ev figürlerini göreceksiniz.

VIII Güç: Aslan
Cesaret ve korkusuzluğun kartı Güç, Aslan burcunun kendinden emin kişiliği ile özdeşir. En güçlü burç dendiğinde de akla Aslan gelir. Güç kartı kendine güvenen bir kişiliği sembolize eder. Aslan burcunu Güneş yönetir, Güneş bizim sonsuz hayat kaynağımızıdır. Görselinde bir aslanı ve sonsuzluk işaretini göreceksiniz.

IX Ermiş: Başak 
Başak burcu hizmet etmeyi, aydınlanmayı temsil eder, tıpkı Ermiş kartının ruhani tarafı temsil ettiği gibi. Başak bakireler burcudur sembolünde de elinde başak tanesi tutan bakire genç bir kadın bulunur. Ermiş kartı da kendine hakim kişiyi simgeler. Başak burcu şifacıdır, şifa dağıtır. Ermiş bilgisini dağıtandır. Görselinde asasıyla ışık tutan bir bilge göreceksiniz.

XI Adalet: Terazi
Terazi burcu anlaşmazlıklarda sorun çözmede dengeyi sağlayan, diplomatik çözüm getiren bir burçtur, tıpkı Adalet kartında temsil edilen adil bir kişilik gibi. Birçok avukat ve hakim Terazi burcudur. Adaletin sağlanmasında öncüdür Teraziler. Görselinde adaletin sembolü bir terazi tutan adamı göreceksiniz.

XII Ölüm: Akrep
Akrep Modern Astroloji'de ölüm gezegeni Pluton tarafından yönetilir. Akrep burcu dönüşümün burcudur, Akrepler karanlık taraftır, karanlığı aydınlatanlardır. Birçok dedektif, ajan, gizli işlerle ilgilenen kişiler Akrep burcudur. Ölüm kartı da dönüşümü simgeler, karanlıktır. Gerçek bir ölüm değildir, dönüşümde çekilen sıkıntıları gösterir.  Ölüm kartında değişim kaçınılmazdır tıpkı Akrep burcunun her şeyi zorunlulukla değişip dönüştürdüğü gibi. Görselinde ölüm figürleri ve güçlü bir adam göreceksiniz.

XIV Denge: Yay
Yay burcu yüksek eğitim, felsefe ve uzak yolculuklarla ilgilidir. Yay her zaman ufukların ötesinde bir maceranın peşindedir. Yay burcu yabancı kültürlerle kaynaştırandır, tıpkı Denge kartının iki dünya arasındaki köprüsü gibi. Görselinde bir ayağı suda(bilinçaltı) bir ayağı toprakta(bilinç) olan bir melek göreceksiniz.

XV Şeytan: Oğlak
Oğlak iş, kariyer, dünyevi başarının burcudur. Tipik bir Oğlak burcu iş adamında şeytanın ortak özellikleri vardır. Her ikisi de maddi dünyanın baştan çıkarıcılığını tatmıştır ve sınavlarını çok iyi bilir. Şeytan kartı maddi tutkuların insanı hapsedeceğini simgeler, tıpkı Oğlak burcunun maddi düşkünlüğünün hırs kurbanı olması olmasına yol açacağı gibi. Görselinde cinsel tutkulara işaret eden bir kadın ve bir adamın şeytanı zincilemiş olduğunu göreceksiniz.

XVII Yıldız: Kova
Yıldız kartı toplumsal bilinç ve ileri düşünceyi temsil eder. Kova burçları da devrimci kişiliği sembolize eder. Kova burcu geleceğe odaklı yaşar. Yıldız kartı yıldızlarla da ilişkilidir aslında, zaten Kova astrologların burcudur. Astrologlar yıldızlara bakarak geleceği tahmin etme sanatı yaparlar, Yıldız kartı doğrudan gelecekle ilgilidir. Kova burcunun sembolü bir kovadan su akıtan(bilgi kaynağından bilgi veren) bir adamdır. Görselinde ellerindeki kovadan su akıtan ırmağın yanında bir adam ve yıldızları göreceksiniz.

XVIII Ay: Balık 
Zodyağın en mistik burcu olan Balık tıpkı Ay gibi değişkendir. Ay kartı değişkenliği sembolize eder, karanlık ve aydınlık. Balık burcunun sembolünde de iki balık vardır ve bu değişkenliğini gösterir. Ay doğurganlığı ve yaratıcılığı sembolize eder, Balık burcu yaratıcılığın sembolüdür. Görselinde gece ve gündüzün iki yönünü gösteren Güneş ve Ay'ı göreceksiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar